50 is zo gek nog niet

50 is zo gek nog nietEn dan ben je opeens 50… Waar zijn de laatste 50 jaar gebleven? Woesj, voorbij gevlogen. Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik ‘niet 30’ werd. 30 worden vond ik namelijk een dingetje en ik heb dan ook jarenlang mijn ‘weer 29’ verjaardag gevierd. Tot ik 40 werd. Daar had ik geen enkel probleem mee. 50 worden heb ik, net als 40 worden, echt gevierd. Want, 50 is zo gek nog niet.

50 is een mijlpaal

Ik ben blij om 50 te zijn. “Ja, en?” zie ik je denken. Nou, buiten dat het nogal een mijlpaal is voor velen, je ziet Sarah, lijkt het ook een soort keerpunt. En dat keerpunt  zorgt er voor dat je omgeving een aantal punten met name benoemt. En dat gaat dan vooral over de buitenkant.

 • Dat je er nog goed uitziet en echt geen 50 lijkt.
 • Dat 50 het nieuwe 40 is.
 • Dat je nog alles wat je wilt kunt bereiken.
Hoe zie je er dan uit als 50-jarige?

Dat zette mij aan het nadenken. Begrijp me niet verkeerd, ik ben de eerste die een compliment, ook over mijn uiterlijk, met een glimlach in ontvangst neemt. Tegelijkertijd vroeg ik mij af hoe een vrouw van mijn leeftijd er dan wel uitziet? Als ik naar vrouwen van 50 jaar en ouder om mij heen kijk zie ik geen zichtbare gemene deler. Niet in de kleding, niet in looks en zeker niet in de keuzes in het leven. Over welk aspect van het leven we het dan ook hebben.

Vrouwen vol in het leven

Ik zie vrouwen die vol in het leven staan. Kennis en kunde hebben. Een berg werk- en levenservaring. Rust en onrust lossen elkaar af. Ze hebben ambities en weten hoe (moeilijke) keuzes te maken. Allemaal zaken die veel verder gaan dan hoe je eruit ziet. Allemaal zaken die staan voor nogal wat. Dingen waar wij vijftigers trots op mogen zijn en best even bij stil mogen staan. Het liefst langer dan bij die rimpel of weer een grijze haar 😉

Wijsheid

Hoe mooi is het dat je 50 mag worden? En in mijn geval, voor zover ik weet, ook nog in goede gezondheid. Prachtig en zeker niet vanzelfsprekend! Hoe mooi is het als wij vijftigers vol in onze kracht gaan staan. Sarah gezien betekent tenslotte ook dat je een bepaalde wijsheid hebt. Combineer die vrouwelijke wijsheid met de vrouwelijke intuïtie en er ontstaan prachtige dingen. Daarom zou ik het prachtig vinden als vrouwelijke vijftigers meer gaan delen. Kennis, kunde, zekerheden en onzekerheden. Wat hebben we te verliezen? De meeste dingen hebben we al eens meegemaakt, toch? En het maakte je sterker, toegeeflijker en wijzer. Het heeft mij in elk geval gebracht waar ik nu sta. Een trotse vijftiger met zin in het leven. En vooral zin om nieuwe dingen te ontdekken. Met, voor en door andere vrouwelijke vijftigers. Samen zijn we zoveel meer.

Nee echt, 50 worden is zo gek nog niet. Ben super benieuwd hoe anderen dat ervaren.

Word je binnenkort 50 of ben je net 50 geworden? Leuk als je deelt hoe jij naar deze mijlpaal kijkt. Waar voel je kracht en waar ligt onzekerheid op de loer? Deel het met een reactie op dit artikel en wie weet wat voor moois we daardoor met elkaar kunnen neerzetten. Ik heb er zin in!

10 Reacties
 1. Waaaaaanzinnig!!

  You did iT girl! Niet alleen woorden, maar nu ook de daad!

  Zoooo trots op jou! Waar kan ik me abonneren?

  • Hele fijne reactie. Dank je wel. Zoals gezegd op Facebook, pas een heel klein begin. Binnenkort meer inclusief de mogelijkheid om te abonneren. X

 2. Mooi verwoord zus! En zo is het.

  Duurt nog 3 jaar voordat ik weet wat Sarah brengt, hoop en ga er voorlopig gewoon vanuit dat ik mijlpaal mag bereiken.
  Kus

  • Dank je! En ik ga er ook gewoon van uit dat je over drie jaar bij de club hoort! X

 3. Mooi geschreven ! En stoer dat je deze stap hebt gezet.
  Fabulous Fifty!

 4. Mooi beschreven Amarens! Ik herken het, was er ruim twee jaar geleden trots op dat ik 50 werd. Inmiddels dus 52 en beter in mijn vel dan ooit.
  Heerlijk: al die levenservaring die er voor zorgt dat je weet wat je wel en niet wilt/kunt én je energie geeft voor meer!

 5. Joepie, kennis delen voor de jeugd;) Veel plezier en succes Sarah’s

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.