Kijk eens met andere ogen naar je kleding(kast)

Afgelopen week ging ik ‘Op pad met de styliste’.  Een leuk initiatief van Henriette Visser (55) van Studio Mosk, waarbij ze met een groepje van maximaal vijf vrouwen in Arnhem op stap gaat en je helpt om jouw verhaal met kleding te vertellen. Ondertussen krijg je allemaal informatie over praktische zaken van kleding. Een leuke middag vol tips, waarvan we er een paar delen in dit filmpje op Facebook en in dit filmpje op Facebook. Zeker een middag met gevolgen voor mijn kleding(kast). Maar wat zijn nou fijne weetjes voor ons allemaal?

Het ideale lichaam

Ja, ik zie je je wenkbrauwen fronzen en denken “deze paragraaf kan ik skippen’, maar lees toch even door. Het ideale lichaam is op te delen in 8 even lange stukken:

  1. Hoofd van kruin tot kin
  2. Van kin tot oksel
  3. Van oksel tot taille
  4. Van taille tot kruis
  5. Van kruis tot het midden van de dij
  6. Van het midden van de dij tot knie
  7. Van knie tot het midden van de kuit.
  8. Van het midden van de kuit tot voetzool.

En, je had het misschien al geraden…, bijna niemand heeft het ideale lichaam. En dan zijn wij 50-plussers ook al aan het krimpen, dat start namelijk al eind 40, mocht je al tot die ‘happy few’ behoren. Maar ons oog schijnt wel de voorkeur aan die ideale verhoudingen te geven en om dat te bereiken kun je die verhoudingen compenseren met de manier waarop je je kleding draagt.

Tip 1: Draag bijvoorbeeld een shirt over je broek als je bovenlijf relatief kort is, zo lijkt het langer.
Tip 2: Of draag een high waist broek, waardoor je iets te korte benen langer lijken.

Kleur bekennen

Herken je dit: Je zag er altijd weergaloos uit in knalrood, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval. Super balen van dat gave truitje of die toffe bloes natuurlijk. Hoe kan dat toch? Het eerste antwoord is simpel, als je besloten hebt je haar zijn natuurlijke gang te laten gaan, ofwel je wordt grijs. Je uitstraling wordt dan anders, waardoor bepaalde kleuren niet meer zo goed voor je werken als voorheen. 

Daarnaast verliest je huid pigment naarmate je ouder wordt en wordt dus lichter. Daardoor kunnen kleuren die je voorheen super stonden je opeens hard laten lijken of stukken ouder dan je eigenlijk bent.

Help, waar is mijn taille?

De meesten van ons lukt het niet om die wespentaille te behouden, als je hem al had. Door het krimpen en de overgang verandert je lijf. In mijn interview met Mireille kwam dat recent ook naar voren. We worden vaak ronder en rechter. Met het ideale lijf in het achterhoofd vraagt dat soms om het verleggen van accenten. Bijvoorbeeld met een riem. 

Kies voor kwaliteit

Kwalitatieve, soepele, natuurlijke stoffen dragen vaak niet alleen prettiger, ze zijn ook genadiger voor onze veranderende vormen. Bijkomend voordeel: je transpireert er minder snel in als er weer eens zo’n opvlieger omhoog komt. 
Ook een goede pasvorm is beter voor onze veranderende vormen. Leuk zo’n niemendalletje misschien aan de hanger, maar aan je lijf is het toch vaak een ander verhaal. Dus misschien is dit het moment om dat niemendalletje aan je dochter te geven, of een nichtje of buurmeisje. En anders in de ‘Zak van Max’ is mijn advies.

Voor mij was het een middag goed besteed. Kan je dan ook zeker aanraden om ook eens ‘Op pad met de styliste’ te gaan. Ik kijk nu met andere ogen naar mijn kleding(kast)! En realiseer me ook dat ik nog veel meer kan leren om meer uit mijn bestaande kleding te halen. Wel zo duurzaam ook 🙂

Heb jij een prangende kledingvraag of over hoe je je zelfverzekerder kunt voelen via je kleding? Stel hem hieronder. Wij vragen of Henriette een antwoord voor je heeft. Of misschien heb je zelf een leuke tip over het dragen van kleding waar anderen hun voordeel mee kunnen doe. Wij lezen hem graag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.