Home – zonder essential grid

 • Sarah Gezien - Vurige leegheid - erectie problemen
  Vurige leegheid
  Het is net na mijn 40e verjaardag, midden in een heerlijk warme zomer. De kinderen zijn weg, het werk is afgehandeld en kan een week wachten. Als we gewend zijn aan de stilte en de rust, komt ook de zin om te vrijen bovendrijven. Op een middag verhuizen we spontaan...
 • Sarah Gezien - Vitamine Kleinkind
  Vitamine K(leinkind)
  Toen mijn dochter haar eerste kind kreeg, was ik 48. Ons tweede kleinkind werd dit jaar vlak voor de coronatijd geboren. Een keer hebben we hem toen vast kunnen houden. Daarna werd het ‘raamvisite’. Dat vond ik natuurlijk vreselijk. Gelukkig zijn we de schade nu ruimschoots aan het inhalen. Breien...
 • Sarah Gezien - Digitale dementie
  Telefoonnummerstress en digitale dementie
  “Oh nee! Nee nee nee nee! Toe nou… please, please, please… blijf het nou doen.” Net op tijd bijt ik op mijn tong om niet de hartgrondige vloek uit te slaken die op mijn lippen ligt. Het kost me echt moeite om die binnen te houden. Helaas zijn alle smeekbedes...
 • Sarah Gezien-Clarah
  Sarah, ontmoet Clarah
  “Waarom een kip?” vroeg Amarens toen ik haar mijn Clarah voorstel stuurde voor illustraties op Sarah Gezien. Dat wil ik graag uitleggen aan de hand van mijn verhaal. Geboren in 1966 wandel ik richting het middelpunt tussen de 50 en de 60. Voor mij een spannende leeftijd, want dat is...
 • Sarah Gezien - Pensioenakkoord, het zal mijn tijd wel duren of toch niet
  Pensioenakkoord, het zal mijn tijd wel duren of toch niet?
  In mijn derde blog heb ik uitgelegd dat er twee pensioensystemen zijn, DB (defined benefit, de uitkering staat vast) en DC (defined contribution,de inleg staat vast). Nu alle partijen het eens zijn geworden over het Pensioenakkoord, is het belangrijk om te kijken wat dat betekent. Geen gegarandeerde uitkeringen mee In...
 • Sarah Gezien - De 'schijt aan je leeftijd' taart
  De ‘Schijt-aan-je-leeftijd’ taart
  9 augustus was het dan eindelijk zover! Mijn verjaardag. Mijn vijftigste, wel te verstaan. Officieel heb ik nu Sarah gezien. En het gekke is… het doet geen pijn. Ik merk er zelfs helemaal niets van. Maar misschien is dat wel een kwestie van uitgestelde traumaverwerking, want de ‘schijt aan je...
 • Sarah Gezien - De wereld aan mijn voeten
  De wereld aan mijn voeten
  Ik herinner me een korte periode in mijn leven waarin ik dacht dat mijn leven eindeloos zou duren. Ik had mijn eindexamen gehaald en was opgelucht vertrokken voor mijn tussenjaar in het buitenland. Daarna zou ik Duits gaan studeren. West-Berlijn en Amerika stonden op mijn planning en ik had me...
 • Sarah Gezien - Kijk eens met andere ogen naar je kleding(kast)
  Kijk eens met andere ogen naar je kleding(kast)
  Afgelopen week ging ik ‘Op pad met de styliste’.  Een leuk initiatief van Henriette Visser (55) van Studio Mosk, waarbij ze met een groepje van maximaal vijf vrouwen in Arnhem op stap gaat en je helpt om jouw verhaal met kleding te vertellen. Ondertussen krijg je allemaal informatie over praktische...