Home – zonder essential grid

 • Terugkomen op je mening
  Bloemen, kattenpoep en terugkomen op je mening
  “Voel jij je nog wel Mandy?!”, vroeg mijn beste vriendin. Haar ironie spatte van mijn what’s app scherm. Ik stuur een lachende smiley terug en pakte mijn tuinschepje weer op om vrolijk een volgend plantje in de grond te zetten. Ik had al petunia’s, stokrozen en lathyrussen ingegraven en nu...
 • Sarah Gezien - Van migraine tot duurzame chocola
  Van migraine tot duurzame chocola
  Een kennis van mij postte laatst op Facebook verontwaardigd een foto van een bekende winkelketen in drogisterijartikelen. Daar hadden ze de M&M’s naast het schap met maandverband en tampons gehangen. Persoonlijk vond ik het wel grappig bedacht, maar deze dame was hoogst verontwaardigd over de generalisatie. Misschien vond ik het...
 • Sarah Gezien - Worden wie je bent
  Worden wie je eigenlijk bent
  Doe iets geks, dan gebeurt er iets leuks. Voor mij geldt dit zeker. Na mijn vijftigste verslapte ik de greep op mijn carrière en omarmde het onverwachte. Nu zit ik hier met mijn derde boek in handen. Net niet Werk was belangrijk voor mij. Onafhankelijkheid, zelfredzaamheid, niet mijn hand ophouden....
 • Sarah Gezien - Paasbelevenissen; méér van het goede
  Paasbelevenissen; méér van het goede
  Deels ben ik opgegroeid in een dorpje aan de rand van de Achterhoek. Een streng gereformeerd dorp waar je op zondag eigenlijk niet buiten mocht spelen en feestdagen vooral plaatsvonden in een van de talloze kerken verspreid over het dorp. Zelf zat ik op de enige openbare lagere school en...
 • Sarah Gezien-late aanval van het lege nestsyndroom
  Vijftig jaar en een beetje late aanval van het lege nestsyndroom
  Laat me voorop stellen dat ik het een gezonde zaak vind dat jongeren op zichzelf gaan wonen. Het is een natuurlijk proces  waar ik niet aan zou willen tornen. En ook al is de woningnood een enorme hobbel, het is over het algemeen niet gezond als jongeren heel lang thuis...
 • Sarah Gezien - Oma wil kunnen zeggen, ik heb er wat aan gedaan
  Oma wil kunnen zeggen: “Ik heb er wat aan gedaan!”
  Eigenlijk sinds Rineke Dijkinga een blog voor Sarah Gezien met de titel ‘Oma, wat heeft u eraan gedaan?’ schreef, ben ik me nog bewuster geworden van mijn acties op deze aarde. Mijn leeftijd speelt daarbij zeker een rol, want ik heb in theorie niet meer zoveel tijd om er wat...
 • Sarah-Gezien-Goede-voornemens-of-en-to-do-list
  Goede voornemens of een to-do-list?
  Heb jij ook zo genoten van het nieuwjaarsconcert? Is het bij jou ook een jaarlijks terugkerende traditie? Bij mij al zo lang als ik op mezelf woon, wat toch al gauw een jaar of dertig is. Hoe laat ik ook op bed lig, hoe veel of hoe weinig ik ook...
 • Sarah Gezien - Happy new Year
  Happy 2021!
  Nog maar even dan is het 2021. Bedenk je dat vuurwerk in jezelf zit en dat als je danst al je cellen mee dansen! Wij wensen je een fantastisch nieuw jaar vol liefde en geluk 💙...