Zomerterugblik, lol bij Libelle of Lowlands?

Sarah Gezien - Zomerterugblik, lol bij Libelle of Lowlands

Ga je naar de Libelle Zomerweek? “, vraagt een vriendin met lichte verbazing in haar stem. Ik antwoord bevestigend. Ik woon er sinds kort dichtbij en m’n vriendinnen weten van wanten. “Zal ik ’n kaartje voor je regelen? ” “Wil je erover bloggen? ” Zelf gaan ze niet naar de Libelle Zomerweek, die vriendinnen van mij.

Planning

Blokkenschema uitzoeken. Check.
Vrije middag plannen. Check.
Fiets pakken. Check.

Ho. Fietspad is autoweg geworden. Een verkeersregelaar vertelt wat de bedoeling is: de pendelbus pakken. No way: ik ben nog geen 3 km van huis. Ik fiets een blok om, parkeer in de tijdelijke stalling en wandel in ’t zonnetje naar de entree. Ergens hoor of zie ik vaag dat iemand me vriendelijk groet. Lodewijk Asscher. We lopen allebei ’t terrein op. Wat onaardig van me, ik zei niets terug.

Why tell me why

Dan begint het. Modeshow, workshops, ik kijk naar de show van Rob Peetoom kappers. Anita, Why tell me why, is prachtig bij stem. Geduldig loop ik langs de kraampjes die roepen: kom bij mij kopen! Ik zie een mij bekende moeder, met dochter. Zij genieten, mooi. Ook zie ik blije vriendinnengroepjes in tijgerprint. Elk een andere kleur.

Ik ben klaar en vertrek. De goodybag sla ik gretig af. Ik ben immers ontspult. Op de fiets naar huis constateer ik voor mezelf dat de Libelle Zomerweek niet voor mij is.

Lowlands kaartjes te koop

Mijn vrije weken zijn begonnen. Er is regen voorspeld en op TicketSwap gaan kaartjes in de aanbieding. Bij Lowlands denk ik eerst aan muziek, dan aan modder.
Moet ik er echt kamperen? Nee.
Ik kan bijna twee van de drie dagen, vraag niemand mee en regel m’n ticket.

Wat doe ik aan? De meisjes zullen wel in jurkjes met Dr. Martens lopen.
Wie ga ik zien? Blokkenschema.
Hoe kom ik er? Eerst de trein naar Lelystad en dan…

De pendelbus!

Een hele relaxte pendelbus met vlaggetjes en luidsprekers: I want to break free. We rijden door het polderland met fleurige stroken wilde bloemen. Het is prachtweer. Bij aankomst valt op: geen overbodige of kinderachtige wegwijzers. Gewoon goed kijken, hier gaat het om Alpha. India. Bravo. Je hoort ze van ver.

Ik loop langs werptentjes, koop munten en duik in de muziek. En het heerlijke eten en drinken. In een pauze zegt de man naast me: “De hele Lowlands line-up – plus nog veel meer – speelt op Pukkelpop. We zijn op de verkeerde plek!

Nee hoor. Ik laat me bij de lurven pakken door Royal Blood.”Twee Britten met het geluid van 10. Voor m’n neus een spontane mosh pit. Ravotten in een kring.

Wilt u ook?

De jongen maakt alvast uitnodigend plaats voor mij. Hij heeft ’t wel goed gezien. Maar ik denk aan m’n agenda komende week. Daar passen geen blauwe plekken of blessures bij.

Dan is de veroordeelde rapper aan de beurt, wat een opwinding. Hij roept ‘ladies!’ en vangt BH’s. We krijgen een instructiefilmpje: hoe maak je een mosh pit? Deze rapper geeft orders: “8 mosh pits please. En houdt zijn BH-collectie voorlopig omhoog.

Het is mooi geweest, ik stap in de pendelbus. Nabespreking met een leuk jong stel. Wat heb jij allemaal gezien? Ja, die waren geweldig! “Hoe oud denk je dat ik ben?” vraagt hij. Huh, dat komt uit onverwachte hoek. “Daar waag ik me niet aan :)” is m’n antwoord.

Lowlands, volgend jaar weer!

Ben jij een festival ganger? Welke bezocht je afgelopen jaar? Deel je aan- en afraders met ons.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.